neiye1

Proteksi lonjakan kanggo garis daya lan sinyal minangka cara sing larang regane kanggo ngirit downtime, nambah ketergantungan sistem lan data, lan ngilangi karusakan peralatan sing disebabake dening transien lan lonjakan.Bisa digunakake kanggo sembarang jinis fasilitas utawa mbukak (1000 volt lan ngisor).Ing ngisor iki conto panggunaan SPD ing sektor industri, komersial, lan omah:

Kabinet kontrol, pengontrol logika sing bisa diprogram, pengontrol motor elektronik, pemantauan peralatan, sirkuit cahya, pangukuran, peralatan medis, beban kritis, daya serep, UPS, lan peralatan HVAC kabeh minangka conto distribusi daya.

Sirkuit kanggo komunikasi, saluran telpon utawa faks, feed TV kabel, sistem keamanan, sirkuit sinyal weker, pusat hiburan utawa peralatan stereo, pawon utawa piranti omah.

SPD ditetepake kaya ing ngisor iki dening ANSI/UL 1449:

Tipe 1: Disambungake kanthi permanen, dirancang kanggo nyambungake sekunder trafo layanan menyang sisih garis layanan pedhot piranti overcurrent (peralatan layanan).Fungsi utamane yaiku kanggo njaga tingkat insulasi sistem listrik saka lonjakan eksternal sing disebabake dening kilat utawa switching bank kapasitor sarana.
Tipe 2: Disambungake kanthi permanen menyang sisih mbukak layanan pedhot sambungan piranti overcurrent (peralatan layanan), kalebu lokasi panel merek.Tujuan utama pelindung lonjakan iki yaiku kanggo nglindhungi elektronik sensitif lan beban berbasis mikroprosesor saka sisa energi kilat, lonjakan motor, lan acara lonjakan internal liyane.

Tipe 3: Ing-Titik-Panggunaan Saka panel layanan listrik nganti titik panggunaan, SPD kudu dibangun kanthi dawa konduktor minimal 10 meter (30 kaki).SPD sing disambungake karo kabel, plug-in langsung, lan jinis wadhah minangka conto.

Tipe 4: Majelis Komponen SPD (Component Recognized) -- Majelis komponen iki digawe saka siji utawa luwih komponen SPD Tipe 5, uga disconnector (internal utawa eksternal) utawa sarana kanggo ngliwati arus winates UL 1449, Bagian 39.4. tes.Iki minangka rakitan SPD sing durung rampung sing biasane diselehake ing item panggunaan pungkasan sing kadhaptar yen kabeh paramèter sing ditampa.Majelis komponen Tipe 4 iki ora diidini dilebokake ing lapangan minangka SPD sing mandiri amarga ora lengkap minangka SPD lan mbutuhake pemeriksaan luwih lanjut.Perlindhungan arus luwih asring dibutuhake kanggo piranti kasebut.

Tipe 5 SPD (Component Recognized) - Piranti proteksi lonjakan komponen diskrit, kayata MOVs, sing bisa dipasang ing papan sirkuit sing dicithak lan disambungake kanthi timbal, utawa sing bisa dipasang ing pager sing dipasang lan kabel terminasi.Komponen SPD Tipe 5 iki ora cukup minangka SPD lan kudu dievaluasi luwih dhisik sadurunge dilebokake ing lapangan.Tipe 5 SPD biasane digunakake ing desain lan bangunan SPD lengkap utawa rakitan SPD.

T2 Backup Surge Protector Surge Protective Device with fusible core T1 Level SPD Surge Protection Device T1 Backup SPD Surge Protective Device LD-MD-100 T2 Level SPD Surge Protector


Wektu kirim: Mar-10-2022